Surse implicate în litigiul dintre cele două părți au declarat, pentru MEDIAFAX, că FCSB are în această speță calitatea de reclamant, pârâți fiind Clubul Sportiv al Armatei Steaua București (UM 02301) și Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).
Gruparea din Liga I a deschis această acțiune, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua București înregistrată de clubul lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.
Totodată, Fotbal Club Steaua București a anunțat, la 16 martie, că a formulat o contestație în anulare la decizia ICCJ privind marca Steaua București, susținând că Instanța Supremă a pronunțat sentința în acest caz „cu încălcarea normelor imperative referitoare la competență”.
FC Steaua a fost acționat în instanță în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” București, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul București a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menținută de Curtea de Apel București, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.
De la decizia ICCJ, cele două părți au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condițiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret.
Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanții grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.